Filmen rullar, tagning!
Dottern börjar bli stor och är gärna min lilla fotomodell framför kameran. Senast för en enkätfilmsinspelning till PostNord som är på turne´ genom landet. Snart 9 år så blev frågan till PostNord: Varför är postbilarna blå och postlådorna gula? En bra fråga från kidz från 2000-talet tycker jag. Och antar, men bara antar, att det har med den gamla goda tiden med Posten att göra. Då allt var gult som solen i Maj! ;-)
Läs hela inlägget »
Ett saltstänk från havet måste också få komma med här. Det är så att jag längtar redan tillbaka till sommaren som gått. Eller förresten jag längtar till en FIN sommar som inte är i gråskala som den som varit. Sommar på riktigt, då ska det vara mycket färg utomhus. Inne på väggen i form av tavlor, då får den gärna vara bara svart och vit ;-)
Finns att köpa 13 olika motiv som posters i 4 olika storlekar.
Se min helt nya fotokonst från hav och kust i kollektion Sjöbris. www.mynordie.se
 
Läs hela inlägget »
Det blir många webbshoppar för mig att hålla i.....både på den här sidan och mitt designföretags sida. Eftersom de poppulära produkterna och posters med fjällmotiv finns på www.mynordie.se så fortsätter jag att lägga ut min fotokonst där.
Posters med fjällmotiv i kollektion Fröken Snö finns i 2 olika storlekar och 11 olika motiv.
Nu finns även helt nya motiv från havet också, titta gärna in i butiken! www.mynordie.se
Läs hela inlägget »
Bloggen, ja, just ja, det går ju sådär bra med att uppdatera den. Men jag låter Blåsippan i backen från förra våren få vara kvar även nu våren 2017. Fast våren går ju så fort och just nu är det Liljekonvaljerna som är så fina i skogen. Den goda doften följer med sydvinden ända in på kontoret idag ;-) Ut i skogen och njut, det blir ingen bild utlagd på konvaljer idag.....heller!!! Det finns så mycket annat som ska göras. Slut ögonen, andas och tänk på härlig försommarskog i värmade solsken och djungelfuktig av regnet från natten som gick. Det är magiskt ute idag!
Läs hela inlägget »
Blåsippan ute i backen....i våras ja. Längtar tillbaka lite till den årstiden, fast ändå inte. Hösten är ju fräsch och skön. Sen blir det ju klackarna i taket igen när snön kommer :-)
Det finns så mycket bilder att välja på, den här vill vara med. Mycket flora och fauna blir det. Just den här är kanske inte inne just nu, men den blir fin på väggen till våren. Lite höstfärger kommer igen i det vår-gråa gräset som ännu inte hade blivit grönt när bilden togs. Alla årstider har sin charm! :-)
Läs hela inlägget »
Havshorisonten. Ljuset. Färgskalan. Havsdoften. Sanden mellan tårna. Stilla stil vid havet. Svag bris. Det enda som hörs är vattnet och någon pippi.
Längtar tillbaka till karga norra Öland!
Bryggan ser lite vinglig ut, skulle jag vilja ligga på den och bara vara med sinnena en stund. Bilden assisterar fantasin och yogamattan här hemma förvandlas till exakt den där bryggan. Men jag är inte i "död mans position", utan "jätte-livs-upplevande-postition". Doppar tårna i Östersjön, det är bara 17 grader så jag piggnar till och landar här hemma på mattan igen.
Tack för resan!

Naturfokuserad fotokonst, enkelt och elegant på samma gång. Fotografierna går att se på Instagram #frkxover och här i BLOGGEN. Bilderna kan köpas som POSTERS här på hemsidan och i webbshoppen på www.mynordie.se.
Spektakulära, perfekta ögonblick finns i vår drömlika natur. Det finns runt husknuten. Värda att bevara och hylla, låt naturen glänsa lite extra på din vägg. Simplicity is beauty!
 
Läs hela inlägget »
Det är inte lätt, inte lätt alls att komma igång och leta djupt inne i arkiven efter alla fotograferade naturliga ögonblick som finns lagrade. Terabyte, megabyte, massor av pixlar, ettor och nollor ligger där djupt inbäddade i hårddiskarna. Där gör de ingen nytta och inte glädjer de någon.
Nu är det dags. Befria fotografierna, NU!
Jag ska ta en bild i taget, dag för dag, ut ur någon hårddisk. Välja en bild som betyder lite mer, är skönare och har lite extra magi. Naturen visar sina mästerverk dagligen, vissa har jag fångat tidigare och fler ska tas. Naturfokuserad fotokonst, enkelt och elegant på samma gång. Fotografierna går att se på Instagram #frkxover och här i BLOGGEN. Bilderna kan köpas som POSTERS här på hemsidan och i webbshoppen på www.mynordie.se.
Spektakulära, perfekta ögonblick finns i vår drömlika natur. Det finns runt husknuten, också här hemma i Jämtland. Värda att bevara och hylla, låt naturen glänsa lite extra på din vägg. Simplicity is beauty!

* PREMIÄRBILDEN får mig att längta tillbaka till våren. Tibasten blommar, skogens tidiga orkidé. Doftar gotti-gotti med purrpurriga blommor som växer exotiskt på helt kala gråknotiga grenar. Lika fridlyst som giftig! *
Läs hela inlägget »